Ik hou van mensen

Ik hou van mensen, echt waar. Soms lijkt het niet zo, want ik hou ook heel erg van alleen zijn, maar ik zou niet zonder mensen kunnen.

Ik hou vooral van lieve mensen, mensen die attent, aandachtig en echt geïnteresseerd zijn. Mensen die weten wanneer het tijd is om serieus te zijn en wanneer het tijd is voor een lolletje. Ik hou van mensen die enthousiast zijn, dingen willen ervaren, mensen willen leren kennen. Mensen met energie en vrolijkheid die de hele avond door kunnen dansen, maar die ook weten wanneer ze rust moeten nemen.

Ook hou ik enorm van open mensen, mensen die benieuwd zijn naar de ervaringen en kennis van anderen. Ik hou van wijze mensen, die dingen weten zonder erover te oordelen. Mensen die bereid zijn echte dingen te bespreken zonder hun stempel erop te drukken. Ik hou van eerlijke mensen, mensen die écht durven te kijken en te luisteren naar anderen en zichzelf. Mensen die zelfonderzoek doen en zich bewust willen zijn van hun eigen gedachten, gevoelens en gedrag. Ik hou van mensen die weten dat de buik vaak sneller is dan het verstand.

Ik hou van mensen die van dieren houden, mensen die kunnen genieten van de natuur. Mensen die dingen van andere mensen niet alleen om het resultaat, maar ook om de inzet kunnen waarderen. Ik hou van mensen die meegesleept kunnen worden door iets wat ze ontzettend mooi vinden.

Ik hou van mensen die verschrikkelijk kunnen liefhebben, mensen die onvoorwaardelijk voor iemand kunnen gaan, het risico lopend enorm gekwetst te worden. Mensen die na een pijnlijke ervaring toch weer hun hart open durven te stellen. Die mensen, die zich door hun hart laten leiden, daar hou ik van. Ik hou van mensen met compassie, mensen met een sterk inlevingsvermogen. Ik hou van mensen die weten dat elke heftige ervaring ze een completer mens maakt, omdat ze daardoor in de toekomst meer compassie kunnen hebben voor iemand die hetzelfde meemaakt.

Ik hou van mensen die weten dat ieder mens anders is, en dat ieder mens andere dingen als prettig of onprettig ervaart. Mensen die de waarheden van anderen accepteren. Ik hou van mensen die zeggen wat ze voelen, zeggen waar het op staat, maar ook mensen die durven te huilen. Mensen die ondanks de oordelenden toch kwetsbaar durven te zijn.

Ik hou ook absoluut van realistische mensen, mensen die weten dat je zonder je flaws geen mens bent, mensen die weten dat je tegenstrijdigheden nodig hebt om compleet te zijn. Mensen die soms gewoon om zichzelf kunnen lachen.

 

Ik hou van mensen die weten dat er bij elk afscheid weer ruimte komt voor een nieuw begin.

Foto 30-07-15 02 05 23

Een reactie

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen