Wat ik wil

Ik ben een creatieve geest in een gestructureerd hoofd. Ik ben kritisch en fel en ik verwacht veel, heel veel. Ik wil dingen maken, dingen creëren, dingen die mensen mooi vinden. Ik wil zingen en dansen, maar dan wel heel goed. Ik wil me nog niet laten zien als ik niet af ben. Of toch wel, omdat het een keertje tijd wordt. En dan knijp ik m’n ogen dicht en hoop ik dat het goed gaat.

Ik ben beknopt en to the point, maar langdradig in m’n hoofd. Wat ik wil zeggen komt er niet uit en wat eruit komt wil ik niet zeggen. Ik wil mooie woorden, en echte en ware. Die binnenkant, die mag je echtwel zien.

Want ik ben niet zo raar, of anders. Ik ben bestwel hetzelfde als jij.

Ik zoek dezelfde dingen, ik verlang hetzelfde, ik droom hetzelfde. Alleen mijn verhaal is een beetje anders. Niet veel anders, maar toch uniek. Want we hebben allebei moeilijke dingen meegemaakt en erge dingen gezien. We hebben op een bepaald moment gedacht dat het niet meer erger kon worden. En toen? Ja, toen kon het dus nog erger. We zijn er allebei weer uitgekomen, sterker dan daarvoor. We hebben liefgehad, als idioten, en onze harten zijn gebroken. Misschien wel vaker dan een keer. En toch bleven we geloven in de liefde en zochten we verder.

Ik wil samen, want ik hou van mensen. Ik wil 1+1=3 en twee weten meer dan één. Niet alleen op eigen houtje, maar iets met een gezamenlijk doel. Ik wil begrepen worden, want dan voel ik verbinding. Ik wil geven en steunen en zorgen, ontvangen en samen vooruit. Maar soms wil ik alleen en rust en gewoon even niets.

Ik wil stiekem de spotlight, de voorgrond. De aandacht, volle zalen en staande ovaties. Ik wil ontroeren en laten lachen. Het verschil maken, belangrijk zijn. Nieuwe dingen, mooie plannen, iets waar een ander wat aan heeft.

Ik ben bijdehand en soms misschien irritant. Want ik wil niet dat je me onderschat. Maar verwacht ook niet te veel van me, want dan klap ik dicht. Ik wil niet perfect zijn, want daar heeft niemand wat aan. Ik wil juist de balans. De goeie en de slechte dingen, de fijne en de stomme, de lichte en de zware. Ik wil ook mijn lelijke kant laten zien, of de zwakke of de slechte, want die maken me compleet.

En compleet is wat ik wil zijn, want pas dan kun je me echt zien stralen.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen