Je bent er al

Je hebt geweldige stappen gezet de afgelopen tijd. Ergens heb je besloten dat het anders moest en je bent aan de slag gegaan. Je bent naar binnen gedoken, hebt onderzocht en uitgeplozen. En met resultaat! De tijd van slachtofferschap is nu voorbij. Je weet dat alles een keuze is en dat je de volledige verantwoordelijkheid over je eigen geluk kunt dragen. Waar dat eerst nog spannend en raar voelde, krijg je daar nu energie van. Je begint het te merken. Wow! Wat een invloed, wat voel je je goed!

Soms ervaar je tegenslagen. Dingen waar je geen invloed op hebt. Je had ze niet voorzien en niet kunnen voorspellen. Sommige dingen in het leven heb je nou eenmaal in niet de hand. Gelukkig weet je dat je nu ook weer een keuze hebt, namelijk hoe je erop reageert. Je onderzoekt je gedachten, controleert of ze waar zijn, constateert dat dat niet het geval is, beseft hoe je je gedraagt wanneer je die gedachten gelooft en ziet wie je zou kunnen zijn als je die gedachten niet gelooft. Je besluit je gedachten om te draaien en voelt je licht.

Wat ben je goed bezig, wat neem je de controle en wat ga je goed vooruit! Het is soms hard werken, jezelf betrappen op oude patronen, jezelf liefdevol weer in die nieuwe houding duwen en weer met positiviteit vooruit. Toch is het soms ook gewoonweg vermoeiend. Om elke keer de les te zoeken in een situatie, om alles als een leerkans te zien, om steeds te kijken hoe je het geleerde in de praktijk kunt brengen. Soms ben je er even helemaal klaar mee.

Ja, je wilt vooruit. Je wilt beter, fijner, liefdevoller, gelukkiger, kalmer, succesvoller en je grijpt alles aan om maar vooruit te blijven gaan. Maar betekent dat dan dat het nu nog niet goed genoeg is? Dat je altijd maar onderweg blijft en dat je nooit af bent?

Ik kom je dit vertellen: het is goed. Jij bent al helemaal goed. Het is nu tijd voor vertrouwen. Vertrouwen op jezelf, dat je een mens in ontwikkeling bent en dat je niet bang hoeft te zijn voor stilstand. Vertrouwen dat je in elke situatie, hoe heftig ook, het cadeau kunt vinden. Vertrouwen dat je niet meer hoeft te graven om erachter te komen wat de lessen zijn die je moet leren. Vertrouwen dat de lessen vanzelf wel naar je toe komen. Want geloof me, die komen. Breek je hoofd niet meer, stop met zoeken en vertrouw. Je bent er al.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen